8 maj 2016
15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Hedens IF - Ohtana/Aapua FF

OAFF inleder bra och har några hyfsade skottlägen. I den 10:e minuten slår Miikka en vänsterhörna som Heden inte får undan utan bollen går till Danne Mäki som skjuter ett lågt skott i målisens vänstra hörn till 0-1. OA dominerar första halvtimmen och har två lägen att utöka ledningen bland annat är Borri frispelad av Joel men bollen mitt på målisen. Sista kvarten kommer Heden alltmer dock utan att skapa några målchanser. I halvlekens sista sekunder får OA en frispark från vänstersidan. Miikka slår den inåtskruvad och bollen passerar några ben och går rakt in i mål till 0-2. Paussiffrorna 0-2 är rättvist då OA haft några fler lägen och även slarvat bort några lägen med dåliga sista passningar.

Andra halvlek är Heden det spelförande laget men man kommer inte till några större målchanser. I den 67:e minuten kommer avgörandet när en frispark från Martin Tano går över målvakten och in i mål till 0-3. Sista 20 får Heden ett litet kraftigare övertag och man prickar ribban i den 73 minuten och minuten senare har man ett jätteläge men bollen utanför stolpen. På övertid kommer ändå 1-3 när Hedens Markus Olofsson nickar in ett långt inkast.

Sett över hela matchen är resultatet rättvist, OA skapar fler målchanser och i andra stänger man Hedens anfallsförsök på ett effektivt sätt. I ett bra spelande försvar går plussen till Anders Palo och Martin Tano. På mittfältet var Danne Mäki " man of the match" och offensivt var Joel Hiltunen den som ständigt oroade Hedens försvar.
Hedens främste var mittfältets Markus Olofsson samt försvarets Mattias Webering. Offensivt var Sebastian Hellström den som skapade mest.